Loading...

De Situatie

Gratis Parkeren Lelystad

Hoe lang blijft ons stadshart nog bestaan? Dat is de vraag die veel ondernemers in Lelystad stellen. Steeds meer winkelketens en ondernemers vertrekken uit het stadshart en nieuwe ondernemers worden niet aangetrokken. Hoe lang kunnen de ondernemers in Lelystad het nog volhouden?

Wat eraan vooraf ging

Afgelopen jaren is er binnen de gemeenteraad regelmatig gesproken over de achteruitgang van het centrum van Lelystad en, samenhangend, het huidige gemeentebeleid van betaald parkeren.

Door het huidige beleid is het aantal bezoekers in het stadshart drastisch verminderd. Hierdoor vertrekken steeds meer winkels uit het stadshart en staat de levendigheid onder druk. In opdracht van de gemeente heeft de heer Tankink begin 2015 het rapport ‘Lelystad: Op weg naar een levendig stadshart’ opgesteld met daarin diverse maatregelen die het stadshart nieuw leven in moesten blazen. Nu, drie jaar later, is hiervan nog weinig van in de praktijk gebracht.

Politiek zwijgt

Nog altijd zwijgt de politiek en houdt het onverstoorbaar vast aan het huidige beleid. Voor ons winkeliers het moment om de noodklok te slaan: als het beleid nu niet wijzigt zal er een verdere leegloop ontstaan en sterft het stadshart uit.

Ons doel

Om de levendigheid in het stadshart terug te brengen zal het betaald parkeren afgeschaft moeten worden. Hiervan zullen zowel de ondernemers als inwoners van Lelystad van profiteren. Onderteken de petitie en roep hiermee de politiek hiermee op nu eindelijk in actie te komen!